Onderwijzer! Er is (gratis) lesmateriaal beschikbaar voor een bezoek aan de molen

Hallo Onderwijzer, een idee voor een les nodig, over de industriële revolutie, een monument, ambacht, geschiedenis of dit alles tezamen?

Kom naar molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een monument dat ver terug gaat in de historie van wat nu Gemeente Zuidplas heet. Sinds 2005 weer maalvaardig en daarmee dienstbaar aan de buren op Kortenoord, theeschenkerij Korenaer, of iets verder weg stichting Natuurpolders van de Hennipgaard in Zevenhuizen.

De Hollandsche Molen de Nationale club die molens vertegenwoordigt heeft voor schoolklassen speciale les pakketten samengesteld waarmee u een les kunt voorbereiden alvorens de molen te bezoeken. Er zijn zelfs opties om vervoer te bekostigen. Dit allemaal om barieres, die er zouden kunnen zijn om een molen bezoek te plannen, weg te nemen.

Op de molen zal een enthousiaste gids, soms samen met een molenaar, in een avontuur, tezamen met uw leerlingen, het verhaal vertellen van graan tot meel en bloem en wat korenmolen Windlust daarin van beteks is. Wat wind betekend, de fingerspitzen van de molenaar, gebruikte materialen en meer. Maar ook over polders, het belang van dijken en waterbeheer en een stukje over het ontstaan van de Zuidplaspolder. Laat u inspireren en kijk eens wat de Hollandsche Molen (en molen Windlust) voor u en uw leerlingen kan betekenen. 

https://www.molens.nl/kinderpagina/bezoek-een-molen/

Een afspraak maken? Ook voor een verhaal op uw school en/of in uw klas? Bel Dick Groenendal en samen kijkt u wat kan en wat past. Telefoon 0180-318668

zie ook instagram: https://www.instagram.com/stichting_molen_kortenoord/

of facebook: https://www.facebook.com/pages/Windlust-Nieuwerkerk-aan-den-IJssel/206078712922237

of: https://www.facebook.com/dick.groenendal