open monumentendag 2023

Hollandsche IJssel Verbindt

Open Monumenten Dag 9 september 2023

Molen Windlust als te bezoeken monument en halte plaats voor een reis naar nog meer monumenten op Open Monumenten Dag 9 september 2023.

 

De Hollandsche IJssel en haar dijk verbinden vele historische plaatsen. Schepen varen van Gouderak tot aan Krimpen aan den IJssel met haltes bij Molen Windlust, Ouderkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Een historische bus verbindt Molen Windlust met het oude dorp Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en De Oudheidskamer Nieuwerkerk, Leefgoed en steenovens de Olifant, de veerwal en de steenovens Klein Hitland. 

 

Bijzonder dit jaar is dat in Nieuwerkerk aan den IJssel bij halte plaats Oude Kerk deze aansluit bij Nieuwerkerk bruist. Een samenwerking van Moz-art Zuidplas (muziek) en the Game Inn (spelletjes).

Zo ook Moordrecht waar het pand van mevrouw Boon, vlakbij halte Oudheidkamer Het Weeshuis, te bezichtigen is met doorlopend een huiskamerconcert. 

In de oudheidskamer Hoeve Nooit-Gedacht is niet alleen historie geëxposeerd maar ook kunst met als thema “levend erfgoed”. 

 

Bij molen Windlust zingt S1Voice en is er een tombola met mooie prijzen. 

 

Open Monumenten Dag is een landelijk initiatief om monumenten en historie over het voetlicht te brengen.

Met elkaar hopen we dat lokale kunst-, muziek-, en natuurbeleving daarbij aansluiten.