nieuwe zeilen

Met de wieken in de wind die kunst en monument verbindt. 

Met de wieken in de wind die kunst en monument verbindt

6 mei 2023 is het zover. Naar een idee van o.a. de cultuuraanjager van de gemeente Zuidplas, Ron Eikenbout, worden op die dag beschilderde wieken-zeilen onthuld. 

Wethouder Frans Klovert zal om 19:00 uur de zeilen, in samenwerking met de molenaar van dienst, uitrollen en daarmee het kunstproject van leerlingen van Thorbecke VO uit Nieuwerkerk aan den IJssel, tonen.

Onder begeleiding van atelier Teuneke uit Moordrecht hebben groepen leerlingen in haar atelier de zeilen beschildert met voorbeelden van bedrijvigheid, monumenten, natuur en hun eigen ideeën over wat er in de gemeente Zuidplas of Nieuwerkerk aan den IJssel hen aanspreekt. 

De onthulling wordt muzikaal omlijst door een (leerling-)DJ van de muziekschool MozArt. Hij of zij start zijn set om 18:00 uur en met een onderbreking voor de onthulling zal doorgaan tot 20:00 uur. U bent van harte uitgenodigd want “het gebeurt op Kortenoord”! 

Tussen 8 en 12 mei zullen de zeilen ’s avonds door de vrijwillige molenaars worden uitgerold op de wieken en bij voldoende wind zullen ze dan draaien tot circa 22:00 uur. 

Op 13 mei, Nationale Molendag, zullen ze, aan het eind van de middag, weer worden afgenomen. 

We hopen dat we dan volgend jaar, ongeveer de zelfde periode, met een andere groep leerlingen het evenement opnieuw gaan beleven. 

Parkeren? Wij hebben de buren van HT-infra bereid gevonden hun terrein beschikbaar te stellen. Let op! Dit terrein sluit om 16:00 uur. Op de straten van het industrie terrein Kortenoord is ook voldoende plaats. Via een voetpad langs de vaart en een trap in de dijk kunt u dan de molen en theeschenkerij bereiken. Uw fiets kunt u ook het beste op de fietsparkeerplaats naast het fietspad onderaan de dijk plaatsen.