Molendag

Nationale Molendag

Nationale Molendag 2023

Ook wel Nationale Molen en Gemalen Dag genoemd, start bij Molen Windlust om 10:00 uur.

Vrijwillige Gastvrouwen en -heren, evenals molengidsen staan te popelen om u het een en ander te vertellen over het trotse monument. 

Die, met IJsselsteentjes, gebouwde korenmolen langs de Hoillandsche IJssel. De vrijwillige molenaar van dienst zal de molen ondertussen draaivaardig hebben en bij voldoende wind zullen de wieken, nu nog getooid met de beschilderde zeilen, draaien. De gehele dag worden enveloppen verkocht met daarin soms een lotnummer. Dit lotnummer verwijst naar de een overeenkomstig nummer op de prijzentafel. Grote en kleine prijzen beschikbaar gesteld door de lokale winkeliers en andere gulle gevers.

U kunt uw prijs meteen meenemen. Heeft u alleen maar “nieten” dan zorgen wij voor een kleine prijs. U heeft dus altijd prijs. De opbrengst is voor de onderhoudskas die elk klein en groot bedrag kan gebruiken om de molen in de best mogelijke staat te houden. In de middag wordt u verrast door de klanken van shanty koor de Moordtzangers. Hun optreden is een trip langs memory-lane gevuld met, veelal, zeemansliederen. Behalve dat u meel en meelproducten in de theeschenkerij kunt kopen hebben zij ook veel streekproducten te koop. En vele huiselijke accessoires die door cliënten in de dagopvang worden gemaakt. Koffie en thee met heerlijk, met meel van de molen gebakken, koek of cake is ook te verkrijgen. In de molenwinkel zijn diverse molensouvenirs, 3 soorten bier met ijsselmonument etiket, wijnen met een molen etiket en de Nieuwerkerkse liquerette te koop. 

Dus behalve veel te zien zijn er ook mooie en leuke cadeaus voor elke gelegenheid te verkrijgen. 

Tegen 16:00 uur zullen de geschilderde zeilen, die vanaf 8 mei op de wieken hangen, worden afgenomen en betekend dit het einde van een mooie dag. 

U bent van harte welkom en we zien uit naar uw bezoek. 

Parkeren? Wij hebben de buren van HT-infra bereid gevonden hun terrein beschikbaar te stellen. Let op! Dit terrein sluit om 16:00 uur. Op de straten van het industrie terrein Kortenoord is ook voldoende plaats. Via een voetpad langs de vaart en een trap in de dijk kunt u dan de molen en theeschenkerij bereiken. Uw fiets kunt u ook het beste op de fietsparkeerplaats naast het fietspad onderaan de dijk plaatsen.