Met de zeilen in de wind die jeugd, kunst en monument verbindt.

Met de zeilen in de wind die jeugd, kunst en monumetn verbindt

“Daar zijn we trots op!” roepen de achtstegroepers van de meester Lallemanschool, uit Moordrecht, wanneer ze hun zelf bedachte en geschilderde ideeën op de molenzeilen zien. 

“Dat mogen ze ook zijn” zegt Teuneke, van atelier Teuneke, die hun voorbeelden heeft verwerkt in een patroon en de leerlingen, samen met haar zoon Roy, bij het schilderen heeft begeleid.

Het initiatief van Stichting Molen Kortenoord, beheerder van molen Windlust aan Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel, om jongeren, kunst en monumenten te verbinden, was vorig jaar al een klein succesje. “Genomineerd zelfs voor de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas.” Aldus Henk van der Linde, voorzitter van de stichting.

Dit jaar gaan we er ook voor. De initiatiefnemers zijn erin geslaagd, op 12 april a.s., een heel programma eromheen te bieden. Zo zal scouting Nieuwerkerk een tent opzetten waarin kunst wordt geëxposeerd en misschien zelfs een workshop kunst maken. Een heuse DJ set met de DJ-kids uit Zevenhuizen. Piano lerares Laura, van MOZ-Art muziekschool zal, samen met leerlingen, Cubaanse muziek ten gehore brengen.

De onthulling, door wethouder Frans Klovert, maakt het feest compleet. “Hoe mooi is het wanneer een monument uit 1741, dat gerestaureerd is tussen 2000 en 2005, wordt opgesierd met hedendaagse kunst gemaakt door de jongeren van nu” verwoord Henk, niet zonder trots, deze aanstaande happening.

“De zeilen hopen we tot september te laten zien op dagen dat er een molenaar is en de wind voldoende.” Aldus Aart Oskam 1e molenaar.

Maak de huldiging mee. U bent van harte welkom. Kortenoord 3, Nieuwerkerk aan den IJssel. Parkeren auto’s graag in de straten van industrieterrein De Vijf Boeken.

Programma:

15:00 uur de tent is open voor publiek met een expositie van kunst.

17:00 uur DJ-kids starten de 1e set.

18:15 uur Laura en haar leerlingen gaan spelen.

18:55 uur welkomstwoord voorzitter Henk van der Linde

19:00 uur onthulling door wethouder Frans Klovert

19:05 uur Laura en haar leerlingen 2e set

19:30 uur DJ-kids 2e set

20:30 uur einde evenement

Gratis Sponsoren!